Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Gyvenimas yra kelionė

fein judith
7.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Prekė yra archyvuota
Būklė:
Labai gera
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Garsus anglų kelionių knygų autorius Bruce’as Chatwinas kartą paklausė kito rašytojo Paulo Theroux, ką šis manąs apie jo kūrybą. Theroux papriekaištavo kolegai, kad šis „niekada nepasakoja apie sunkumus ir kitus, rodos, nereikšmingus kelionės niuansus – kur miegojo, ką valgė, kokius batus avėjo“.

Tarptautinį pripažinimą pelniusios kelionių žurnalistės ir rašytojos Juditos Fein (Judith Fein) knygoje „Gyvenimas yra kelionė“ tokios smulkmenos – ne mažiau svarbios nei patys ryškiausi kelionių įvykiai.

J. Fein mėgsta nuklysti nuo kelio ir laukti, kas nutiks. Tik nutolus nuo pramintų takų jai pasitaiko unikalių progų dalyvauti laidojimo apeigose tolimojoje Mikronezijos saloje Mog Mog, stebėti gerųjų raganų darbą centrinėje Meksikoje ir išgyventi daugybę kitų egzotiškų ar net, rodos, beprotiškų patirčių. Dažnai autorei pačios paprasčiausios akimirkos tampa lūžio momentais: nusispjovus į planus ir pasikliovus tik intuicija, kelionė virsta katarsiu. Tačiau šis esė rinkinys pasakoja ne tiek apie bebaimį keliautoją, besivaikantį paviršutinių įspūdžių, kiek apie dvasinį klajoklį, skirtinguose pasaulio kraštuose ieškantį atsakymų į esminius gyvenimo klausimus.

Knyga „Gyvenimas yra kelionė“ vilioja sekti paskui autorę į 27 skirtingus pasaulio kraštus – nuo Šiaurės Vietnamo iki Turkijos, nuo Gvatemalos iki Naujosios Škotijos. Šis spalvingas esė rinkinys – tai įrodymas, kad kelionės mus keičia, kad smalsumas ir atvirumas neplanuotai patirčiai keliaujant yra toks pats svarbus kaip ir pasas.

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (1)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (35760)