Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

22-oji išlyga

Joseph Heller
Prekė yra parduota
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Leidėjas:
Aprašymas

Joseph Heller knyga „22-oji išlyga“ (2-oji laida)- vienas garsiausių XX a. romanų satyriškai vaizduojantis karą ir visuomenę.

Paskutiniai Antrojo pasaulinio karo mėnesiai Amerikos kovinės eskadrilės menamoje bazėje Italijoje. Pagrindinis veikėjas – kapitonas Josarjanas, paklaikęs ir įbaugintas, nes tūkstančiai žmonių, kurių jis nėra nė akyse regėjęs, siekia jį nužudyti. Tačiau didžiausias Josarjano priešas – jo paties armija, kvaili pulkininkai, didinantys reikalaujamų skrydžių skaičių ir siunčiantys vyrus į mirtį.
Po 50 skrydžių Josarjanas, tikėdamasis grįžti namo, apsimeta bepročiu, bet susiduria su absurdiška kliūtimi – 22-ąja išlyga, aiškinančia, kad sveiko proto kariai turi vykdyti kovines užduotis, o baimė dėl savo saugumo kaip tik ir įrodo sveiką protą. Taigi tai užburtas ratas, iš kurio ištrūkti nėra galimybių.

Vienas garsiausių XX a. romanų satyriškai vaizduoja karą ir visuomenę. Atskleidžiamas moralinis konfliktas tarp biurokratinės mėsmalės ir žmogiškumo, kuris nedelsiant paaukojamas, jei to reikia sistemai. Autorius dar kartą primena, kad dažnai beprotybę priimame kaip savaime suprantamą ir stengiamės jos nepastebėti, o melagystes ir apgaulę atskirti nuo tiesos mums pritrūksta valios.

Josephas Helleris (1923-1999) išgarsėjo pirmuoju romanu „22-oji išlyga“ (CATCH-22), įtvirtino juoduojo humoro romaną ir turėjo daugybę sekėjų.
1970 m. pagal knygą buvo pastatytas to paties pavadinimo filmas.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (7768)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (3)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (36872)