Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Gyvatės akmuo

Jason Goodwin
Prekė yra parduota
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Aprašymas

Malonaus veido, pilkų akių, beveik keturiasdešimtmečio nepaliestų tamsių garbanų Jašimas buvo klausytojas. Tylus klausinėtojas. Ir ne visai vyras. Jašimas buvo eunuchas.

Jasonas Goodwinas (g. 1964) – mokslininkas, romanistas, keliautojas. Autorius studijavo Bizantijos istoriją Kembridže, keliavo po Tolimuosius Rytus ir Indiją. Šiuo metu su žmona ir keturiais vaikais gyvena Vakarų Sasekse, Anglijoje.
„Gyvatės akmuo“ – antrasis romanas, kuriame Osmanų imperijos mįsles narplioja originalus „seklys“ – eunuchas Jašimas. Pirmajame romane „Janyčarų medis“ (lietuvių kalba išleistas 2006 m.) prieš akis iškyla imperijos karių – janyčarų – šlovės ir žlugimo istorija, o „Gyvatės akmenyje“ paslaptingos žmogžudystės ima skinti Stambulo graikų bendruomenės narius.
Vėl XIX a. Stambulas, kuriame savo rūmuose ant Bosforo kranto mirties patale guli sultonas. Jo viešpatijai gręsia išnykimas, o klaidžiose miesto gatvelėse sklando negeri gandai ir pikta lemiančios nuojautos. Bloga lemtis, regis, pakimba ir virš graikų bendruomenės, kurios nariai – senas antikvaras Gulandris, prekiautojas Georgijus ir kiti – puldinėjami ir žudomi vienas po kito.
▪ Kas yra Hetira?
▪ Ar monsieur Lefevras, Stambule pražuvęs prancūzas, yra auka, ar nusikaltėlis?
▪ Ką slepia gyvačių kolona ir kur galima nukeliauti vandens keliu?
Klausimų daugiau nei atsakymų, Osmanų imperijos istorija pinasi su žiaurių ir keistų žmogžudysčių istorija, o tylusis eunuchas Jašimas gamina turkiškus patiekalus, filosofuoja sultono rūmuose, vienas gyvybes gelbsti, o kitas – pasmerkia... Egzotiškoms paslaptims nėra galo.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (277)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (4)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (47684)