Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Z Romanas apie Zeldą Ficdžerald

Therese Anne Fowler
5.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Nauja
ISBN kodas:
9786094441202
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Visiems, manantiems, kad mūsų santuoka žlugusi, Skotas sugniuždytas, o aš kvaila kaip bato aulas, norėčiau išrėžti: „Pažvelkit atidžiau.“
Pažvelkit atidžiau ir pamatysit kai ką ypatingo ir intriguojan¬čio, kai ką tikra ir nesumeluota. Mes niekad nebuvome tais, kuriais mus laikė kiti.

Gražuolei septyniolikmetei Zeldai leitenantas Skotas Ficdžeraldas – netinkamas jaunikis. Jis neturtingas, ne iš Pietinių valstijų, jo nepripažįsta giežtas Zeldos tėvas. Tačiau mergina pamilsta Ficdžeraldą ir yra įsitikinusi, kad jis bus garsus rašytojas. Išleidęs pirmąjį romaną „Šioje rojaus pusėje“ dvidešimt ketverių metų Skotas akimirksniu išgarsėja ir praturtėja. Zelda perkalba tėvus, sėda į traukinį ir keliauja į Niujorką susituokti su Skotu.
Tačiau santuoka nepaverčia Ficdžeraldų įprastais sutuoktiniais. Žymusis rašytojas ir charizmatiška jo žmona mėgaujasi pašėlusio gyvenimo malonumais – vakarėliais iki ryto, susitikimais su garsiausiais to meto žmonėmis ir visuomenės dėmesiu.
Džiazo amžiuje viskas atrodė įmanoma, deja, sėkmė trunka neilgai. Po nerūpestingu gyvenimu visuomet slypi kita, tamsesnė pusė. Vakarėliai negali tęstis amžinai...
Kokia buvo Zeldos gyvenimo istorija? Kaip jautėsi kūrybinga moteris, priversta likti talentingo vyro šešėlyje, ar vidinės įtampos ir maištavimas prieš nusistovėjusias normas galėjo sukelti jos psichikos ligą?

Vieno garsiausių XX a. rašytojų S. F. Ficdžeraldo žmona neabejotinai paliko aiškų pėdsaką tiek vyro gyvenime, tiek kūryboje. Ji buvo ryški ir išskirtinė asmenybė, rašiusi straipsnius, apsakymus, tapiusi paveikslus ir surengusi asmeninę parodą.
Ši knyga puikiai atskleidžia džiazo amžiaus literatūrinio pasaulio garsenybių gyvenimus. Knygoje Ficdžeraldų porą supa turtingi, garsūs ir įtakingi draugai: Sara ir Džeraldas Merfiai, Gertrūda Štein, Ernestas Hemingvėjus, Pablas Pikasas, Doroti Parker. Tai ne tik audringa meilės istorija, bet ir pasakojimas apie moters, kaip kūrėjos, kelią. Zelda bando išlįsti iš savo vyro, žymaus rašytojo, šešėlio ir pelnyti savo vietą meno pasaulyje.

Knygos autorė Therese Anne Fowler įtaigiai atkuria autentišką to laikotarpio visuomenės paveikslą. Rašydama knygą ji surinko daug duomenų ir faktų, rėmėsi oficialiais biografų liudijimais, Zeldos ir Skoto Ficdžeraldų laiškais, taip pat laiškais, kuriuos Skotas rašė savo draugams, redaktoriui, Ernestui Hemingvėjui. Tačiau tai nėra vien sausais faktais paremta istorija. Therese Anne Fowler romanas išsiskiria savo literatūriškumu bei bene pirmą kartą jautriai ir intymiai tyrinėja ne garsųjį rašytoją, o sudėtingą ir be galo moterišką jo mylimosios asmenybę.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (454)
saduta
(490)
454 prekės

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (2)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (47687)