Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Danų mergina

David Ebershoff
5.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Prekė yra archyvuota
Būklė:
Labai gera
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Trečiojo praėjusio amžiaus dešimtmečio pradžia. Kopenhagoje gyvenanti dailininkė Gerda Vegener paprašo savo vyro Einaro papozuoti jos tapomam moters portretui. Vyras – taip pat dailininkas – sutinka. Sesijų metu vilkėdamas moteriškais rūbais, Einaras pamažu supranta, kad gamta suklydo, leisdama jam gimti vyru. Nes jis yra moteris, įkalinta vyro kūne. Nebegalėdamas ilgiau kęsti psichologinių kančių, Einaras ryžtasi vienai pirmųjų pasaulyje lyties keitimo operacijų. Nors ir skaudančia dėl prarandamo vyro širdimi, Gerda pasiryžta visapusiškai palaikyti mylimą žmogų.

Pagal tikrą istoriją parašytoje knygoje „Danų mergina“ pasakojama apie daugybės fizinių ir psichologinių jėgų pareikalavusią Einaro Vegenerio transformaciją į moterį, istorijoje žinomą Lilės Elbės vardu.

Lilės Elbės istorija – tai ir pasakojimas apie meną, kūrybą, įsivaizdavimą to, kas turėtų būti. Tai pasakojimas apie menininkus, kurie pasitelkdami meną interpretuoja pasaulį ir pačius save.
Pasakojimas apie Lilę Elbę – tai ir meilės istorija... Kodėl Gerda priėmė Lilę į savo santuoką? Koks buvo jos vaidmuo Lilės virsme? Gal ji tai darė iš meilės ir pasišventimo, siekdama puoselėti ir apsaugoti, o gal Gerdos motyvai buvo kur kas sudėtingesni? Lilė taps nuostabiausia Gerdos mūza, o jos garsiausi paveikslai – dabar verti daugybės tūkstančių dolerių – tai Lilės portretai. Atsiradus Lilei buvo patenkintos Gerdos, kaip menininkės ambicijos.

Pasakojimas apie Lilę Elbę – tai ir tapatumo paieškų istorija. Kas mes esame? Kuo norime tapti? Kaip suvokiame save? Kokiais suvokti norime būti?

Beveik prieš šimtmetį Lilė Elbė atsakė į šiuos klausimus. Pozuodama portretui dailininkės studijoje ji ištarė pasauliui: „Tai aš."

Apie autorių

Deividui Ebershofui, pagarsėjusiam pirmuoju romanu „Danų mergina", 2000 metais buvo paskirta Lambda literatūrinė premija už grožinį kūrinį lyties keitimo klausimais. Pagal „Danų merginą" sukurtas filmas, kuriame pagrindinį vaidmenį vaidina Edis Redmeinas (Eddie Redmayne). Naujausias D. Ebershofo romanas „19-oji žmona" („19th Wife") tapo bestseleriu, jo motyvais taip pat buvo pastatytas televizijos filmas, rodomas visame pasaulyje. D. Ebershofas taip pat parašė romaną „Pasadena" ir apsakymų rinkinį „Rožių miestas" („The Rose City"). Jo knygos yra išverstos į dvidešimt kalbų ir palankiai įvertintos kritikų. Jis dėsto rašymo kursą Kolumbijos universiteto podiplominių studijų studentams; daugelį metų dirbo leidyklos „Random House" redaktoriumi. Kilęs iš Kalifornijos D. Ebershofas gyvena Niujorke.

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (3)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (35701)