Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Cirko sūnus

John Irving
5.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
9789955385400
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

„Pasakojimas apie Indiją tartum kokį cirką, rašomas su dideliu užsidegimu ir žavia nepagarba.“

„Mano draugai patarė: „Sukurk indą, kuris būtų tikras indas, o ne šiaip tik indas“. Jie sakė, jog jis visur turėtų jaustis svetimas, kad ir kur jis vyktų, gyventų už Indijos ribų, esmė ta, kad jis visada ir visur bus tik užsienietis“.

Būtent toks ir yra ortopedas Farokhas Daruvala. Jis gimė Indijoje, tačiau paliko ją dar paauglystėje. Vedęs austrę jis gyvena Toronte ir augina tris dukras.

Bet daktaras negali negrįžti į Indiją. „Imigrantas lieka imigrantas visą gyvenimą“ – sakydavo Farokho tėvas. Būtent tokiu daktaras Daruvala jaučiasi visą gyvenimą – tik Toronte, tiek Indijoje. Daugybę kartų ortopedas palikdavo Indiją, žadėdamas negrįžti. Bet visada grįždavo.

Sulaukęs 59-erių daktaras neturi nei šalies, nei religijos, nei kultūros. Vienintelis jam tikrai mielas dalykas Indijoje – cirkas. „Aš iš cirko“ – pagaliau sugeba garsiai pasakyti jis.

Romane vaizduojama „purvinoji“ Indijos pusė: nuolatinis skurdas, nešvara, žmonių žiaurumas, elgetos prašantys išmaldos, transvestitės prostitutės, neūžaugos klounai, 13–metės mergaitės, sergančios AIDS.

Dž. Irvingas meistriškai jungia praeitį su dabartimi, meilės istoriją, detektyvą ir gyvenimo prasmės paieškas į vieną vientisą kūrinį.

„Jau gęsta.“

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (299)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (131)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (37059)