Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Oskaras Vaildas ir žmogžudystės žvakių šviesoje

Gyles Brandreth
10.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Gylesas Brandrethas (g. 1948) – žymus anglų žurnalistas, rašytojas, scenaristas, teatro ir televizijos prodiuseris, daugelio radijo laidų vedėjas, politikas (1992–1997 m. parlamento atstovas, Johno Majoro vyriausybės narys). Autorius pasižymi nepaprastu populiarumu Didžiojoje Britanijoje; oratorius, aštrialiežuvis intelektualas Gylesas Brandrethas yra kalbinęs žymiausius pasaulio žmones (tarp jų – ir karalienę Elžbietą II) ir parašęs keletą biografinių knygų apie karališkosios šeimos narius. Be to, jis – buvęs „Monopolio“ žaidimo Europos čempionas ir „Teddy bear“ muziejaus įkūrėjas.

Autorius nuo vaikystės žavėjosi Oskaru Vaildu ir Artūru Konanu Doiliu. Sužinojęs, jog abu garsieji XIX a. visuomenės ir literatūros veikėjai iš tiesų buvo susitikę ir gal netgi draugavo, jis nusprendė sukurti paslaptimi alsuojančių detektyvinių romanų seriją, kurioje Vaildas ir Konanas Doilis žmogžudystes tiria drauge. „Oskaras Vaildas ir žmogžudystės žvakių šviesoje“ – pirmoji šios serijos knyga.
Londonas, 1889-ieji. Oskaras Vaildas, žymus rašytojas, dendis, kaip tik kuriantis „Doriano Grėjaus portretą“, laikomas literatūrine to laiko sensacija. Visa Europa po jo kojomis, visi žavisi jo šmaikščiomis sentencijomis ir įmantriais apdarais. Radęs degančiomis žvakėmis apdėliotą nuogą šešiolikmečio Bilio Vudo lavoną, Vaildas ima tirti šią paslaptingą žmogžudystę. Padedamas detektyvų autoriaus Artūro Konan Doilio, jis vedžioja skaitytoją ir po Viktorijos laikų salonus, ir po bohemišką demimondo aplinką. „Oskaras Vaildas ir žmogžudystės žvakių šviesoje“ – ne tik įtraukianti detektyvinė istorija, bet ir kelionė į Vaildo pasaulį, rafinuotą fin de siecle Londoną ir Paryžių, kur niekuomet nežinai, kas nutiko iš tikrųjų, o kas – tik rašytojo fantazijos vaisius.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (7765)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (4)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (47670)