Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Trylika priežasčių kodėl

Jay Asher
Prekė yra archyvuota
Būklė:
Labai gera
Leidimo metai:
Leidėjas:
Aprašymas

Klėjus Džensenas, grįžęs iš mokyklos, prie namų slenksčio randa keistą siuntinį. Jį atplėšęs, išima keletą kasečių su Hanos Beiker – savo klasės draugės ir pirmosios meilės – įrašais.

Prieš porą savaičių nusižudžiusios Hanos balsas jam atskleidžia trylika priežasčių, dėl kurių ji nusprendė išeiti iš gyvenimo. Klėjus esąs viena iš jų. Jeigu išklausysiąs visus įrašus, sužinosiąs kodėl.

Klėjus visą naktį klaidžioja po miestą, užsukdamas į Hanos minimas vietas, suvokia jos skausmą, jausmus ir klaidas, be to, sužino nemažai tiesos apie save, kuri jam anaiptol nėra maloni...

Nagrinėdamas priežastis, atvedusias knygos veikėją mokinukę Haną iki savižudybės, autorius teigia mintį, jog „labai svarbu suvokti, kaip mes elgiamės su kitais" ir ar koks mūsų poelgis ar žodis nebus paskutinis lašas kito žmogaus kančių taurėje.

Daug paauglių, perskaitę knygą, Hanos jausmus ir išgyvenimus atpažino kaip savo ir sugebėjo įvardyti jos pačios klaidas, o svarbiausia, nusprendė ieškoti pagalbos, kurios Hana taip ir nesulaukė.

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (7)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (46172)