Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Čarlzas ir Ema

Deborah Heiligman
5.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
9789986167761
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Čarlzas Darvinas (1809–1882) – vienas žymiausių pasaulio mokslininkų, žmogus, pakeitęs požiūrį į gyvų būtybių atsiradimą. Tačiau šioje biografijoje didžiausias dėmesys skiriamas ne revoliucingai mokslinei Darvino veiklai, o asmeniniam jo gyvenimui, apie kurį išties mažai kas žinoma. Gal todėl, kad tai buvo tiesiog laimingai vedusio vyro ir šeimos tėvo gyvenimas?

„Čarlzas ir Ema“ – tai neįprasta meilės istorija, prasidėjusi visiškai neromantiškai: jaunas mokslininkas racionaliai svarsto, vesti ar ne. Paėmęs popieriaus lapą, jis padalina jį į dvi grafas ir dėlioja argumentus.

Galimybė turėti gerą pašnekovę prieš laisvę nevaržomai užsiimti moksliniais tyrinėjimais; galimybė turėti asmenį, kurį galima mylėti ir su kuriuo galima linksmai leisti laiką prieš laisvę keliauti kur panorėjus. Tačiau galiausiai žmona juk geriau, nei šuo... ir dar šansas susilaukti vaikų, o tai Darvinui buvo labai svarbu.

Taigi nuspręsta - vesti! Ir jis vedė savo pusseserę Emą, su kuria laimingai nugyveno santuokoje 43 metus. Du labai skirtingi žmonės: labai religinga Ema ir racionalaus proto galia tikintis Čarlzas sugebėjo mylėti vienas kitą visą gyvenimą, gerbti vienas kito pažiūras ir pakelti likimo jiems siųstas negandas. Kaip tai įmanoma?

Ši knyga – savotiškas santuokinės meilės tyrimas, puslapis po puslapio atskleidžiantis gyvenimą be širdį drąskančių aistrų, apgavysčių ir klaidžiojimų klystkeliais. Gyvenimą, kurį nugyveno du vienas kitą mylintys, branginantys ir gerbiantys sutuoktiniai, visą amžių savo pažiūrų rūmą rentę ant visiškai skirtingų pamatų.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (309)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (7)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (6377)