Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Dienos, valandos, minutės

Krisrtina Krekelytė
1.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Prekė yra archyvuota
Būklė:
Gera
ISBN kodas:
9789955164401
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Romano siužetas paprastas – be pagražinimų ar įmantrybių vaizduojamas pokario provincijos gyvenimas, partizaninė kova Lietuvoje. Pagrindinė herojė, jauna kaimo mokyklos mokytoja, pakliūva į sudėtingų įvykių sūkurį, tampa jų dalyve. Vieną naktį į savo pastogę ji priima sužeistą Lietuvos partizaną, ilgą laiką rūpestingai ir sumaniai jį slaugo, slepia nuo siautėjančių stribų ir enkavėdistų, o galiausiai ir pamilsta. Mergina rizikuoja savo likimu – aplink apstu „tarybinių kadrų“, parsidavėlių ir išdavikų...
Autorės tikslas – papasakoti tai, ką ji pati matė ir išgyveno, užfiksuoti ateinančioms kartoms sudėtingą to laikotarpio gyvenimą, kad istorija nebūtų perdirbinėjama arba sumeluota.

Kristina Krekelytė gimė 1917 m. Šaukėnų valsčiuje, Gaugarių dvare. Vėliau šeima persikėlė prie nuostabiosios Dubysos. Kristina baigė Šiaulių gimnaziją, Kauno Vytauto Didžiojo universiteto Humanitarinių mokslų fakultete studijavo lietuvių literatūrą. Buvo pedagogė, kultūros darbuotoja ir visuomet – nuoširdi patriotė. Kelios K. Krekelytės novelės, feljetonai buvo išspausdinta periodinėje spaudoje. Lietuvai paskelbus nepriklausomybę, ji ėmėsi rimtesnių darbų ir parašė du rezistencinius romanus. Autorė kelis kartus buvo apdovanota literatūrinėmis premijomis, tačiau pati savo kūrinių išleisti nespėjo. Mirė 2002 m. Kaune, savo namuose.

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (1)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (6663)