Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Lydai: Dienoraštis

Edwin Geist
7.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
9955-584-32-7
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Vokiečių kompozitoriaus Edwino Geisto (1902-1942) vokiškai rašytas Dienoraštis Lydai pirmąkart publikuotas Lietuvoje 2002 metais. Kompozitoriaus vardas bei jo muzika Vokietijoje lig šiol nebuvo plačiau žinomi. Prieškaryje šis "pusžydis" kompozitorius buvo įtrauktas į juoduosius nacionalsocialistų sąrašus.
1938 metais emigravęs į Lietuvą Geistas pamilo žydaitę pianistę Lydą Bagrianskytę ir apsigyveno su ja Kaune. Naciams užėmus Lietuvą abu buvo išvaryti į Kauno getą, iš kur 1942 metų pavasarį Geistą paleido, tačiau be Lydos. Atsidūręs "laisvėje", Geistas stojo į nelygią kovą su nacistine administracija, siekdamas išgelbėti savo žmoną. Tuo metu ir atsirado Dienoraštis Lydai, kompozitoriaus vienatvės bei nevilties, tačiau kartu ir kūrybinės minties bei svajonių apie ateitį liudininkas - ateitį, kurios sulaukti nebuvo lemta.
Ši knyga - tai pirmoji jaudinančio Edwino Geisto dienoraščio publikacija lietuvių kalba, pasakojanti apie tragišką dviejų jaunų žmonių meilę, apie vokiečių menininko likimą bei nenugalėtą žmogiškąjį orumą nacių valdymo metais.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (950)
linoknygos
(775)
950 prekės
Pardavėjas - ekspertas

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (5)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (7976)