Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Auksinis Budos vėjas: fotografijos

Paulius Normantas
24.62 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
9789955854517
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Keliautojas, fotografas Paulius Normantas visuomenei pristatė naujausią, jau vienuoliktąjį, fotografijų albumą „Auksinis Budos vėjas“, kuriame užfiksuoti reikšmingiausi, unikaliausi Tailando, Mianmaro (Birmos), Laoso ir Kambodžos architektūros ir meno šedevrai, viliantis, jog tai suteiks galimybę skaitytojui artimiau pajusti nepakartojamą šių šalių dvasią.
Fotografas šiame albume praktiškai atsisako fiksuoti žmones, jų portretus, taip įprastus iš ankstesnių jo darbų „Budos vaikai“ ar „Butanas. Drakono ir maldų karalystė“. Paklaustas, kodėl skaitytoją vedžioja turistiniais maršrutais, P. Normantas teigė nekuriantis komercinio albumo. „Mano vardas ir amžius įpareigoja dirbti kur kas konkrečiau, be saldumynų. Žmonės laukia tų portretų, tačiau norisi parodyti, kad sugebu kurti ne tik juos“, – sakė jis. Kita vertus, pasak keliautojo, Pietų Azijoje jau nebeliko vietų, kurių nepasiektų milžiniški vakariečių srautai – jų gausu ir nuolat daugėja net tokiose uždarose šalyse kaip Butanas.
Albume, šalia nuotraukų, pateikiama ir išsamios Tailando, Mianmaro (Birmos), Laoso ir Kambodžos istorijos, atskleidžiančios svarbiausius šių kraštų kultūrinius, religinius bei politinius įvykius.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (978)
irinkka
(166)
978 prekės
Pardavėjas - ekspertas

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (18)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (4106)