Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Investuotojo išpažintis

Rokas Lukošius
20.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
9789955790709
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Panašių knygų pasaulyje prirašyta daug. Nemažai išversta į lietuvių kalbą. Dauguma tokių knygų yra apie „Amerikietiškos svajonės“ išsipildymą. Ir tik dalis jose pateikiamos informacijos tinka mums, lietuviams, dėl kultūrinių, sisteminių, mokestinių ir kitokių skirtumų. Visada norėjosi pamatyti grynai lietuvišką produktą. Ir štai jis pagaliau atsirado. Todėl buvo itin smalsu pamatyti, kaip lietuviai užpildo šią spragą.

Knyga pranoko visus mano lūkesčius. Tiesą pasakius, didelių ir neturėjau. Investavimo pradžiamokslį esu praėjęs, o romano forma gerai pažįstama iš R.Kyosakio ir Bodo Schaferio knygų. Tačiau skaitydamas buvau maloniai nustebintas ir knygą ryte suryjau.

Autorius, kurdamas literatūrinę knygos dalį, tiksliai atspindėjo lietuvišką mentalitetą, tuo padarydamas knygą dar aktualesnę. Tai ir džiugina, ir daro knygą lengvai skaitoma. Juk tai apie mane rašo. Ir apie mano draugą. Ir apie kolegą, su kuriuo einame parūkyti per darbo pertraukėles.

Knyga parašyta nuostabiai lengvu stiliumi. Sudėtingi dalykai aprašomi taip paprastai, taip lakoniškai, kad net pavydu. Nė kiek neabejoju, kad pats knygos autorius investuoja ir valdo savo kapitalą taip pat lengvai, kaip ir rašo.

Romano pavadinimas tiksliai atspindi jo turinį. Skaitydami mes nesusiduriam su sausu medžiagos aprašymu. Priešingai, mums parodytas herojaus vidinis kelias: jo mintys, vertinimai, lūkesčiai, emocijos. Nors knygos herojus yra pradedantysis, tačiau jo veiksmai ir sprendimai yra pakankamai brandūs. Čia, matyt, autorius ir norėjo netiesiogiai parodyti, kokiu keliu pradedančiajam investuotojui geriausia eiti.

Nesitikėjau tokioje knygoje rasti kelių eilučių apie prekybinę taktiką. Tai tiesiog nuostabu. Labai patrauklia forma aprašomi dalykai, kurie tampa prieinami bet kam. Šita knyga yra ne tik pažintis su finansų rinkų pasaulių, bet tai ir praktiškas vadovas ten patekti. Dabar nereikia kelti sau klausimo „Nuo ko pradėti?“ Dabar tereikia perskaityti „Investuotojo išpažintį“ ir padaryti tai ką padarė knygos herojus. Tiksliai žingsnis po žingsnio. O klaidas, kurias daro herojus, darom kiekvienas iš mūsų. Todėl ši knyga yra gera priemonė pasimokyti iš „svetimų“ klaidų. Ir ne tik pasimokyti. Ji verčia ir susimąstyti, sustoti, pasiskaičiuoti. Tai labai aktualu tiems, kurie sprendimus priima vadovaudamiesi emocijomis. Kaip žinia, azartas nėra geras patarėjas.

Užkliuvo tai, kad Techninei analizei skirta vos kelios eilutės, o ir tos ne per geriausios. Knygos autorius, greičiausiai, išsakė savo asmeninę nuomonę, o su ja norėtųsi pasiginčyti. Bet neabejoju, kad didesnis dėmesys Techninei analizei ja išeitų iš šio romano rėmų.

Knyga skaitosi kaip geras detektyvas. Investavimas, pelnas, nuostolis (nusikaltimas), profesionalus investuotojas (inspektorius), investavimo pradžiamokslis (indukcinis-dedukcinis metodas), knygos herojai-pradedantieji investuotojai (nusikaltimo aukos) ir... „Na tai kaip gi jiems toliau seksis? Į ką ir kaip jie investuos? Koks rezultatas? (Kas gi tas žudikas?)“.

Be abejo, knygoje yra visi atsakymai.

Labai patiko tas momentas, kad herojų charakteriai nebuvo išlaužti iš piršto. Jie turi realius prototipus. Užtenka pasižiūrėti į mūsų forumą – jų ten pilna. Pabendraukite su makleriais – tai Aleksas. Pagaliau, pasižiūrėkite į veidrodį.
Ir nežiūrėkite į knygos kainą. Ne tai svarbu. Svarbu yra tai, ką W.Buffett‘as pasakė: „Kaina yra tai ką mokate, vertė yra tai ką gaunate“. Tai pasakysiu tik viena, vėl gi tais pačiais W.Buffetto žodžiais, – jūs gaunate vertę su didele nuolaida.

Todėl, mieli investuotojai, „nulipkite“ nuo monitorių, meskit tuos grafikus bei finansines ataskaitas ir pailsėkite. Tiksliau, perskaitykite gerą knygą.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (4)
nebukvartotojas
(2)
4 prekės

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (6)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (166)