Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Demokratijos modeliai

David Held
12.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

V.: Eugrimas, 2002. – 436 p., iliustr. Minkšti v.
Knyga skirta skaitytojams, besidomintiems demokratijos teorija bei istorija, teorinėmis bei metodologinėmis šiuolaikinių socialinių ir politinių mokslų problema.
Šioje skaidriu ir patraukliu stiliumi parašytoje knygoje istoriniu požiūriu apžvelgiama demokratijos teorijos ir praktikos raida nuo antikos laikų iki šių dienų. Lyginamuoju aspektu nagrinėjami įvairių demokratijos sampratų pranašumai ir trūkumai, itin daug dėmesio skiriama dviejų pamatinių demokratijos modelių – saugomosios ir ugdomosios demokratijos – ištakų, istorinės plėtros ir ateities perspektyvų analizei.
Knygoje aptariamos pamatinės teorinės ir praktinės šiuolaikinės demokratijos problemos ir plačiai svarstomas išties intriguojantis klausimas, ar demokratija išliks globalizuotame ateities pasaulyje. Ieškodamas atsakymo į šį gyvybiškai svarbų klausimą, baigiamojoje knygos dalyje jos autorius mėgina formuluoti savąjį „kosmopolitinės” demokratijos modelį, kuris, jo nuomone, labiau atitinka po komunizmo žlugimo susiklosčiusias naujas pasaulio realijas.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (5334)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (11)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (10823)