Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Lietuvos Didžiosios Kunigaikštijos tradicija ir paveldo "dalybos"

A. Bumblauskas, ir kiti
Prekė yra parduota
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Aprašymas

Mokslinių straipsnių rinkinys „Lietuvos Didžiosios Kunigaikštijos tradicija ir paveldo „dalybos“ (Vilnius, Vilniaus universiteto leidykla: 2008) yra dalis 2007–2008 m. Lietuvos valstybinio mokslo ir studijų fondo projekto „LDK paveldo „dalybos II“. Lietuvos Didžiosios Kunigaikštijos tradicija: modernių valstybių, tautų ir etninių mažumų tapatybės istoriniuose kontekstuose“. Jame publikuojami šio projekto metu parengti moksliniai straipsniai.

Knygą sudarė: prof. Alfredas Bumblauskas, prof. Šarūnas Liekis, doc. Grigorijus Potašenko. Kalbos redaktoriai: Birutė Ilgūnienė, Larisa Lavrinec. Recenzentai: habil. dr. Tamara Bairašauskaitė (Lietuvos istorijos institutas), doc. dr. Antanas Kulakauskas (Mykolo Romerio universitetas) ir dr. Ramūnas Trimakas (Mykolo Romerio universitetas). Knygos leidimą parėmėLietuvos valstybinis mokslo ir studijų fondas bei Vilniaus universiteto mokslo skatinimo fondas.

Leidinyje analizuojami iš tradicinių istoriografijų ateinantys stereotipiniai vaizdiniai, į Lietuvos Didžiosios Kunigaikštijos (LDK) bendrabūvio tradicijas orientuoti tapatumai bei integraciniai procesai. Kartu knygoje tiriama, kaip modernių tautų ir Lietuvos etninių grupių tapatybės atsirado ir plėtojosi, sąveikaudamos su įvairiomis etninėmis, kalbinėmis ir konfesinėmis grupėmis bei kultūromis.

Straipsniai šiame rinkinyje suskirstyti į tris skyrius (žr. Knygos turinys). Pirmajame skyriuje aptariama LDK paveldo „dalybos“ lietuvių, lenkų, baltarusių ir rusų istoriografijose bei LDK, kaip imperijos, samprata.Antrojo skyriaus E. Gudavičiaus, Z. Norkaus, D. Katz, G. Kirkienės ir S. Temčino straipsniai nagrinėja naujas LDK istorijos problemas: lietuvių tautinę savimonę XIV a., LDK, kaip imperijos, fenomeną, religines tapatybes slaviškose žemėse XIV–XVIII a., stačiatikių integraciją į LDK visuomenę XV–XVI a. bei LDK sampratą žydų tradicijoje.Trečiasis skyrius skirtas LDK palikimui skirtingų modernių valstybių, tautų ir etninių mažumų tapatybėse nagrinėti.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (7745)
medeina
(1914)
7745 prekės
Pardavėjas - ekspertas

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (7)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (18875)