Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Ką turi žinoti kiekvienas išsilavinęs žmogus

Dietrich Schwanitz
20.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Prekė yra archyvuota
Būklė:
Labai gera
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Dietrichas Schwanitzas iki 1997 m. buvo Hamburgo universiteto anglų literatūros profesorius. Svarbiausi jo veikalai – „Universiteto miestelis“ (Der Campus), „Anglų kultūros istorija“ (Englische Kulturgeschichte), „Šeiloko sindromas“ (Das Shylock-Syndrom), romanas Der Zirkel.
Kartais atrodo, kad skęstame informacijos ir žinių sraute, bet neaprėpiame visumos ir nesuvokiame priežastinių kultūros raidos ryšių. Mūsų žinios priėjo kryžkelę, mūsų ugdymas išgyvena krizę ir šaukte šaukiasi sistemos.
Šis vadovas, privalomas kiekvienam, nenorinčiam apsikvailinti geroje kompanijoje, parašytas ne akademinio mąstytojo, o šmaikštaus, originaliai – kartais kontroversiškai – mąstančio erudito.
Jam pavyko aprėpti ir susisteminti tai, kas atrodytų, neaprėpiama vieno žmogaus vienoje knygoje.
D. Schwanitzas nagrinėja: antiką ir Senojo bei Naujojo testamento epizodus, Europos valstybių šeimos susidarymą ir epochinius jos istorijos momentus (revoliucijas, didžiąsias katastrofas, demokratijos atsiradimą), literatūros, dailės ir muzikos šedevrus, mokslo atradimus, filosofinės minties, ideologijų ir pasaulėžiūrų raidą, knygos kultūrą, mokyklas ir universitetus

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (12)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (18073)