Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.
0.90 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Ši apysaka apie gydytojo ir mokytojo Hipokrato gyvenimą, apie tai, kas galbūt įvyko vieną pavasarį prieš du tūkstančius keturis šimtus metų. Daug kas liko nepakitę nuo tų dienų, kai hipokratas buvo jaunas, O Dafna atvyko į Koso salą. Nepakito dangus ir vėjas, paukščių čiulbesys ir bangų ošimas. Ir žmogaus protas buvo tada toks pat galingas kaip ir šiandien, o gydytojams teko patirti tokių pačių sunkumų kaip ir mums.

Hipokratas gyveno antikinės Graikijos aukso amžiuje. Pradėjęs gilintis į gamtos paslaptis,jis tartum uždegė ir aukštai iškėlė fakelą tamsoje,kad tie, kurie ryžosi palengvinti ligonių kančias, išmoktų tai daryti ne aklai, bet galėtų suvokti priežasties ir pasekmės sąsajas.
Mokslinis metodas,kuriuo rėmėsi medicina ir gamtos mokslai,pirmą kartą buvo tiksliai aprašytas " Hipokrato rinkinyje" . Daugiau kaip 2000 metų jis buvo gydytojams medicinos vadovu, jo traktai nuolat perrašinėjami. Šiandien hipokratą vadina "Medicinos tėvu", o jo parašytoji "Priesaika" vis dar tebėra praktikos gydytojo moralinio kodekso pagrindas.
Tačiau istorija labai nedaug tepateikia žinių apie patį Hipokratą,o apie tai,kaip buvo uždegtas fakelas,nežinome nieko. Nežinome tiesos apie jo gyvenimą, nors jo vardas buvo suterštas paskalų - keistų,neįtikėtinų ir gajų kaip blogis. Tik tiesa gali sunaikinti šį kartos į kartą šliaužiantį melą.
Tęsdami savo tyrinėjimus,mes atskleidėme naujų faktų,todėl viliamės ,kad šiame istoriniame romane aprašyti įvykiai padės susidaryti aiškų ir teisingą vaizdą. Gal tada žmogus , visai pasimetęs tirštose laiko miglose,vėl atgis,ir mes pagaliau išvysime ir suprasime ,kaip buvo uždegtas fakelas.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (18712)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (2)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (47672)