Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.
5.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Prekė yra archyvuota
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
9789986166801
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Aš atvykau iš Divisadero gatvės. Ispanų kalbos žodis divisadero reiškia „skyrimas, dalijimas“, tuo vardu ir buvo pavadinta gatvė, kitados skyrusi San Francisko miestą nuo Presidijaus laukų. Galimas daiktas, tas žodis kilęs iš veiksmažodžio divisar, tai yra „stebėti ką nors iš tolo“. (Netoliese yra aukštuma, irgi vadinama Divisadero.) Taigi vieta, iš kur galima žiūrėti į tolumas.
Man regis, tą ir darau. Iš tolo stengiuosi įžiūrėti tuos, kurių netekau, tad matau juos visur.

Michaelas Ondaatje (g. 1943 m. Šri Lankoje) – vienas žymiausių Kanados poetų ir prozininkų, Booker premijos, teikiamos labiausiai nusipelniusiems anglakalbiams rašytojams, laimėtojas. Tamilų, olandų, singalų kilmės rašytojas, anglų literatūros dėstytojas nuo 1962 m. gyvena Kanadoje.
M. Ondaatje kuria labai savitą literatūrą. Jo kūryboje poetinės jėgos kupinos tolimos tėvynės legendos ir mitai susipina su racionaliu vakarietišku suvokimu. Garsiausiame jo kūrinyje „Anglas ligonis“ (pagl jį sukurtas garsus to paties pavadinimo filmas) poetinės kalbos sluoksniai dengia vienas kitą, sudarydami sudėtingą ornamentą, pro kurį blyksteli netikėtas siužeto vingis ar išmintimi alsuojantis sakinys.
Naujausias M. Ondaatje romanas paslaptingu pavadinimu „Divisadero“ – tai vieta, kurioje būdamas, regi išties toli – skirtingas epochas, vietas ir žmones. Romanas, kuriame tiesinis pasakojimas daugybę kartų nutrūksta, išsišakoja ir vėl susipina, o skaitytojo sąmonėje lieka dramatiška, keista ir nuostabi istorija apie trijų našlaičių likimus.
Trys našlaičiai augo kartu: motinos netekusi Klerė, pamestinukas Kupas ir Ana, kurios motina mirė gimdydama. Anos tėvas augino juos kaip brolį ir seseris, kol ramios jų laimės nesugriovė Kupo ir Anos meilė. Juodu užklupęs pagautas įniršio tėvas sumušė Kupą iki sąmonės netekimo ir jų keliai išsiskyrė. Kupas tapo profesionaliu pokerio lošėju, Ana pabėgo iš namų ir iš šalies ir tik Klerė, tebemylinti Kupą, liko su tėvu. Po dvidešimties metų jų gyvenimai susipins dar kartą – dramatiškai, tragiškai ir keistai...
Istorija apie lošėjus, lošiančius su gyvenimu, našlaičius ir menininkus, apie mažą keistuolių bendruomenę, gyvenančią visiškai skirtinguose pasauliuose, – ir apie tai, kad meilėje, gyvenime ir šeimoje jokia nekaltybė neįmanoma.

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (44)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (46252)