Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Nuotykių divos. Kelionės moterų, kurios keičia pasaulį

Holly Morris
5.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
9887775555
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Penkerius metus praleidusi prie biuro stalo, amerikiečių rašytoja Holly Morris meta darbą ir išsiruošia į asmeninę odisėją – kelionę per pasaulį. Ji ieškos moterų, vienijamų idėjos, kad nuotykiai – ne tik atostogų nuotaika, bet ištisas gyvenimo būdas.

Dalindamasi pakeliui sutiktų moterų-asmenybių istorijomis, autorė praskleidžia šydą, dengiantį tolimų kraštų kultūras ir kasdienio gyvenimo tradicijas; ji susiremia su drakonais – tikrais ir įsivaizduojamais; spontaniškai, net nutrūktgalviškai, įsivelia į neįtikėtinus nuotykius – šernų medžioklę Borneo džiunglėse, alpinistų žygį į Materhorno kalną, kupranugarių lenktynes Sacharoje... Ji pati tampa teisėta nuotykių diva, patvirtinančia Marko Twaino žodžius: „Kelionės – tai mirtinas ginklas prietarams, fanatizmui ir siauraprotiškumui.“


Nuotykių divos keliauja ten, kur angelai bijotų kelti koją: susitinka su aštuoniasdešimt vienų Kubos poete Karilda Oliver Labra ir perpus jaunesniu jos vyru, su maištinga siela, vadovaujančia garsiausiam Irane moterų žurnalui Zanan; maorių roko grupės lydere Hineveha Mohi; viena aukščiausių Indijos policijos pareigūnių Kirana Bedi... Holly Morris sukūrė nuotaikingą odę moterims apie tai, kaip gyvenime nereikia savęs riboti. Nagi, užleiskite vietą, pone Hemingvėjau!
Jacki Lyden, National Public Radio

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (195)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (5)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (36750)