Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Kuždesių dvaras

Carole Martinez
5.99 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Prekė yra archyvuota
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
9786094660917
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Esu ta, kuri savo noru buvo užmūryta, kad bandytų gyventi.

Carole Martinez (Karolė Martinez, g. 1966 m. ) – ispanų kilmės prancūzų rašytoja, buvusi aktorė ir fotografė, šiuo metu dėstanti prancūzų kalbą mokykloje. Lietuviškai jau išleista jos knyga „Pasiūta širdis“ (2013 m., „Tyto alba“). „Kuždesių dvaras“ – romanas apie Esklarmondą, Kuždesių dvaro valdytojo dukterį. Tai įtraukianti ir nepaleidžianti knyga, kur realybė pinasi su mistika, kur mirusieji prabyla, o gyvieji gyvena keistame ankstyvųjų viduramžių pasaulyje. Kur istorija atgyja ir tampa vizija.
1187 Viešpaties metai. Otpjero dvaras Prancūzijoje, visų vadinamas Kuždesių dvaru.


Ten viską lemia žodžiai, sklindantys iš mažytės celės prie koplytėlės sienos, kuriuos šnabžda gražuolė Esklarmonda, atsisakiusi tekėti ir, būdama penkiolikos, sava valia užmūryta celėje, nes nesutiko būti niekieno kito, tik Kristaus, sutuoktinė.
Tačiau mergelė net neįtarė, kad pasišventusi Dievui ir vienatvei, toli gražu neišvengs nei gyvenimiškų aistrų, nei būtinybės priimti sprendimus, nei… motinystės džiaugsmų ir kančių. Kuždėdama iš savo celės ji lemia dvaro gyventojų likimus; ji laimina aplinkinius, ji savo tėvą išsiunčia kariauti į Šventąją Žemę, ji atstumia jai siūlomą vyrų meilę. Ji tampa vietos šventąja, ginančia Kuždesių dvarą nuo negandų ir net mirties. Bet aistros aplink celę nenustoja virusios…


Carole Martinez Esklarmondos lūpomis mums kužda apie viduramžius – laiką, kai kūnas beveik nieko nereiškė, kai stebuklai buvo realūs, o už tikėjimą buvo kovojama ir mirštama. Apie meilę Dievui ir žmogui, apie žiaurumą ir džiugesį, apie mistinius regėjimus. Tai įkvėptas pasakojimas, kurį perskaitai vienu atsikvėpimu.

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (6)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (36891)