Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.
6.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Prekė yra archyvuota
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
9786094412554
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

„Miške ne sykį esu girdėjęs tigrus, – sakė jis, – bet šis buvo visai kitoks. Žiaurus, siaubą keliantis.“
Jei paimsi mėsą iš tigro, jausies jam skolingas, o vėliau pradėsi ir jo bijoti.
John Vaillant – JAV gimęs keliautojas ir žurnalistas, šiuo metu gyvenantis Kanadoje. “Tigras.Keršto ir išlikimo istorija” – antroji jo knyga. Tai tiriamosios žurnalistikos, socialinės istorijos, geografijos ir kelionių literatūros mišinys, pasakojantis apie Amūro tigrų likimą Rusijos Tolimuosiuose Rytuose.
Primorės kraštas netoli Kinijos sienos, yra paskutinė čia išlikusių Amūro tigrų gyvenamoji vieta. Skambinęs pareigūnas pranešė siaubingą naujieną: netoli Sobolino, mažos medkirčių gyvenvietės, esančios giliai miškuose, tigras užpuolė ir sudraskė žmogų. Inspektorius Jurijus Trušas ir jo komanda leidžiasi į taigą: netoliese tykantis plėšrūnas turi būti sunaikintas. Spengiančiame šaltyje žmonės ir šunys seka nepaprastai pavojingo ir labai reto gyvūno pėdomis, o prieš skaitytojo akis veriasi stulbinančiai įdomi Amūro tigrų gyvenimo istorija.
Autorius pasakoja apie udegėjus, nuo seno taikiai sugyvenančius su tigrais; apie rusų medžiotojus ir kareivius, XIX-XX a. pradžioje beveik išnaikinusius šiuos didingus gyvūnus, ir apie jų palikuonis, kurie, prispausti skurdo, brakonieriauja, prekiaudami tigrų kūnų dalimis; apie šamanus, kurie vis dar muša savo būgnus, stengdamiesi atbaidyti grėsmę.
Įsimenanti ir rūsti tigro istorija pasakojama, pasitelkiant tris pagrindinius veikėjus: nužudytąjį brakonierių Vladimirą Markovą, inspektorių Jurijų Trušą ir žinoma, tigrą. Nepaprastai protingą nykstantį plėšrūną, vienintelį iš šešių išlikusių tigro porūšių prisitaikiusį gyventi arktinėmis sąlygomis.
John Vaillant knyga – ir gamtos, ir Tolimųjų Rytų istorija, ir trileris. Tai įspūdingas, kraują stingdantis pasakojimas apie tai, ką reiškia persekioti didžiąją katę. Ir būti jos persekiojamam.

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (8)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (18627)