Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.
8.40 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Prekė yra archyvuota
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
9789955387855
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Nagi, kitąmet aš su ja išsiskirsiu, nesvarbu, ar ji sutiks, ar ne. Tik palaukim dar metus, gerai?
Ha Jin (Ha Dzin, g. 1956 m., tikroji pavardė Jīn Xuěfēi) – kinų rašytojas, užaugęs komunistinėje Kinijoje, 1985 m. emigravęs į JAV ir nuo to laiko rašantis apie šiuolaikinę Kiniją angliškai. 1999 m. už romaną „Laukimas“ jis buvo apdovanotas National Book Award, 2000 m. – PEN/Faulkner Award for Fiction premijomis.

„Laukimas“ – santūri ir skaudi istorija apie kariškį gydytoją, pusę gyvenimo laukiantį, kol galės išsiskirti su savo žmona ir vesti mylimą moterį. Ha Jin meistriškai atskleidžia trijų jausmais ir įstatymu susaistytų žmonių jausmus; iš pirmo žvilgsnio apgaulingai paprastas pasakojimas kupinas poezijos, ironijos, tikslių pastebėjimų ir širdies gilumoje kunkuliuojančių jausmų. Šiuolaikinė kinų literatūra – lietuvių skaitytojams beveik nežinoma žemė; nelabai žinome, kokie dėsniai reguliuoja ir lemia dabartinių kinų gyvenimą, kaip mąsto, elgiasi ir apie ką svajoja Kinijos valdiniai. „Laukimas“ – proga pažvelgti į kinų tikrovę, egzotišką, ne visuomet suprantamą – ir į žmones, kurių jausmai ir lūkesčiai labai panašūs į mūsų.

Dvidešimt septynerių metų Lin Kongas tėvų liepiamas veda Šuju – neišsilavinusią, nelabai gražią, tradiciškai sužalotomis pėdomis ir senamadiška šukuosena. Gėdydamasis žmonos, jis uždraudžia jai rodytis ligoninėje, kurioje dirba, ir su kaime gyvenančia sutuoktine praleidžia tik savo atostogas – 12 dienų per metus. Šuju nuolankiai kenčia vyro abejingumą, bėga metai, atsiranda kita moteris, susidaro savotiškas meilės trikampis, kur svarbiausias veikėjas – laukimas...

Meilės istoriją šiuolaikinėje Kinijoje Ha Jin piešia meistriškai, taupiai, lengvai ir elegantiškai – kaip tikras rytietiško peizažo meistras, vienu brūkšniu nužymintis ir kalnus, ir dangų.

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (30251)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (46185)