Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Mano draugystė su Jėzumi Kristumi

Lars Husum
2.50 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Prekė yra archyvuota
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
9789955163961
Leidimo metai:
Aprašymas

Lars Husum (g. 1974) – danų rašytojas, scenaristas, režisierius.
Mano draugystė su Jėzumi Kristumi – pirmasis jo romanas, iškart patraukęs ir skaitytojų, ir kino kūrėjų dėmesį. Kritikai jį vadina juodojo humoro knyga apie kaltę, smurtą, seksą, pyktį ir popmuziką. Intriguojantys (kartais net šokiruojantys) ir dėmesį prikaustantys įvykiai neturi nieko bendra su religine tematika, išskyrus tai, kad pagrindinį herojų Nikolajų aplanko Jėzus Kristus. Ar tai tikrai yra tas Jėzus Kristus, kokį mes įsivaizduojame, ar tik jaunuolio vaizduotės vaisius, galės spręsti pats skaitytojas.
Nikolajus nėra teigiama asmenybė, kuriai puikiai sekasi. Priešingai. Kai jam buvo trylika metų, tėvai žuvo automobilio avarijoje, ir nuo tos dienos jis kenčia stiprius pilvo skausmus. Netekęs tėčio ir mamos, kuri buvo garsi Danijos popmuzikos atlikėja, jaunuolis lieka globojamas vyresnėlės sesers. Nuo tada viskas ir prasideda… Nikolajus prisiriša prie sesers, o kai ši susiranda vaikiną, brolis pradeda elgtis savanaudiškai, bet kokiais būdais siekdamas sesers dėmesio.
Nikolajus gyvena pašėlusį gyvenimą, susipažįsta su mergina, įsimyli, tačiau vėliau ją sumuša, bando žudytis ir patenka į daugybę kurioziškų situacijų. Tačiau vieną rytą jaunuolio namuose pasirodęs Jėzus Kristus siūlo vykti į mamos gimtinę ir tapti geru žmogumi. Romane atskleidžiamas painus vidinis žmogaus pasaulis. Knyga subtili, persmelkta intrigos ir nutylėjimų. Ar Nikolajus ir toliau gyvens egoistišką gyvenimą, skaudindamas artimuosius?

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (4)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (34966)