Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Baltoji gvardija. Šuns širdis

Michailas Bulgakovas
Būklė:
Labai gera
Leidimo metai:
Leidėjas:
Aprašymas

„Baltoji gvardija“ - vienas iš žymiausių Michailo Bulgakovo kūrinių. Romane vaizduojamos pilietinės kovos, vykusios Ukrainoje po bolševikų perversmo Rusijoje. „Baltoji Gvardija“ parašyta poetizuota kalba, būdingu Bulgakovui stiliumi. Tai tarsi sakmė, apraudanti griūvantį seną gerąjį pasaulį, šeimos katastrofą, žlungantį ir išniekintą padorumą bei žmoniškumą.

Apysaka „Šuns širdis“ - kupina satyros, grotesko, juodojo humoro alegorinis kūrinys. Jame rašytojas sujungė sovietinių laikų pradžios gyvenimo aktualijas su išmoninga fantastika. Skaitytojus žavi ir stebina įstabiai atskleistas tuometis gyvenimas, itin stipriomis emocijomis trykštantis dinamiškas pasakojimas.

Michailas Afanisijevičius Bulgakovas – rusų rašytojas, scenaristas. Pagrindinė M. Bulgakovo kūrybos tematika – rusų inteligentijos vaizdavimas, tačiau nevisad buvo pakankamai „politkorektiškas“ ir neįtiko tuometinei valdžiai ir ideologijai, todėl ne vienas kūrinys buvo uždraustas ir pasirodė tik po mirties. Parašė kūrinius „Baltoji gvardija“, „Velniava“, o vienas žymiausių Michailo Bulgakovo kūrinių yra romanas „Meistras ir Margarita“.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (7728)
medeina
(1856)
7728 prekės
Pardavėjas - ekspertas

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (25)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (46175)