Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Rašytojų mūzos: meilė, įkvėpimas, kūryba

Elena Baliutavičiūtė
6.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Ši knyga apie rašytojus, kurie, vedami romantiškos ir geidulingos, platoniškos ir aistringos, ištikimos ir tragiškos, aklos ir atsidavusios, egoistinės ir pasiaukojamos, nelaimingos ir tvirtos meilės, klupo, kėlėsi ir kūrė.

Literatūros istorijos tyrėja Elena Baliutavičiūtė, daugiau nei 40 metų renkanti medžiagą apie pasaulinio garso rašytojų gyvenimą, pasakoja apie tai, be ko daugelis garsių knygų nebūtų atsiradusios: apie kurti įkvėpusias mūzas.

Didžiųjų literatūros kūrinių gimimą dažnai lemia ne vien rašytojo talentas; kūrėjas turi būti dėkingas žmonėms, paskatinusiems rašyti. Dažnai postūmis būna paties autoriaus išgyvenimai – o ar gali būti stipresnis išgyvenimas nei meilė?
Taigi greta žymių rašytojų neretai galime įžvelgti arba nuspėti mūzas – moteris ir vyrus, suteikusius kūrybinį impulsą, privertusius kentėti arba tiesiog kukliai ir tyliai dirbusius, kad jų mylimas kūrėjas galėtų netrukdomas skleisti vaizduotės sparnus.
Dvidešimt penki pasakojimai apie žmonas ir meilužes, sielos bičiules ir širdies draugus, gerbėjas ir globėjus, vienaip ar kitaip pakeitusius rašytojų gyvenimus ir noromis ar nenoromis išlikusius ne tik mūzomis, bet ir meilės simboliais ar mitais.

„Rašytojų mūzos“ atskleidžia mažai žinomus kūrėjų gyvenimo puslapius ir parodo rašytojus naujoje šviesoje: Franzas Kafka, Henry Milleris, Marcelis Proustas, Paulis Celanas, Paulis Eluard’as ir kiti mūsų akyse virsta kenčiančiais įsimylėjėliais, kerštingais donžuanais, neištikimais vyrais, aistringais meilužiais ar geidžiamais laimikiais.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (299)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (26)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (9066)