Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.
3.50 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Teatrologės Irenos Aleksaitės prisiminimai, kuriuose ji su humoru pasakoja apie savo vaikystę ir jaunystę tų laikų kultūros gyvenimo fone, dinamišką teatro kasdienybę ir iškilias asmenybes - artistus, režisierius, teatrologus.
Kritiko ir aktoriaus santykiai – tai vos ne brazilų serialas be pabaigos. Geriausia būtų jiems niekad nesusitikti. Jis – vaidina, tu – rašai. Bet gyvenimas vis vien kada nors suveda. Skubiai, dar gerai nenusivalę grimo, po spektaklio į drabužinę renkasi aktoriai, gaudo kritikų žvilgsnius, tikėdamiesi bent menkiausios užuominos apie pasirodymą… Kritikas karštligiškai varto atminties puslapius, mėšlungiškai stengiasi prisiminti, kada paskutinį sykį yra bent jau paminėjęs aktoriaus N pavardę… „O man įdomu, kodėl Jūs, gerbiamasai kritike, niekada nesate parašęs apie mane gerai?!“ Atsakyti į šį pragaištingą klausimą – tas pat, kaip šnibždėti žirafai į jos aukštai suraitytą ausį… Nežinai, ar teisintis dėl savo žiaurumo, ar aiškintis dėl tiesos.
Galų gale pajunti, kad atėjo metas atsigręžti atgalios ir prisiminti tuos veidus, žmones, artimus ir tolimus – artistus, režisierius, teatrologus… Viskas, rodos, čia pat, ranka paliečiama, ryšku, gyva. Taigi prieš Jūsų akis dabar – teatras, kokį jį mačiau aš, – be grimo.
Irena Aleksaitė

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (12118)
knygavisiems-knygynas
(1278)
12118 prekės
Pardavėjas - ekspertas

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (37)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (8097)